Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2008

Η διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία

Για προβληματισμό...
Προ αρκετών ημερών ο τέως δικαστής του ΕΔΑΔ, Λουκής Λουκαίδης έγραφε στη Σύγχρονη Κύπρο για το πακέτο λύσης του κυπριακού προβλήματος που συζητείται τα τελευταία χρόνια. Μέρος του άρθρου παρατίθεται πιο κάτω.

Στην Κύπρο το προτεινόμενο ομοσπονδιακό κράτος θα απαρτίζεται από δύο μόνο περιφέρειες και θα κυβερνώνται από τις δύο κοινότητες Ε/Κ και Τ/Κ αντιστοίχως. Τέτοιο πολιτειακό κατασκεύασμα δεν υπήρξε ούτε αναμένεται να υπάρξει άλλο ποτέ σε όλο τον κόσμο.

Για να επιτευχθεί δε αυτό απαιτείται α) δημιουργία περιοχών βάσει κοινοτικών διακρίσεων και β) αποκλεισμός των πολιτικών δικαιωμάτων κάθε κοινότητας στην περιοχή που θα διοικείται από την άλλη κοινότητα. Βέβαια οι Τούρκοι ζητούν επιπρόσθετα να αποκλειστούν τα δικαιώματα εγκατάστασης και περιουσίας σε κάθε περιοχή σε σχέση με την κοινότητα της άλλης περιοχής.


...Ουσιαστικά οι Τούρκοι επιδιώκουν ένα εθνικό ξεκαθάρισμα στην περιοχή που θα διοικούν για να διαιωνίσουν την τουρκοποίηση της περιοχής αυτής ως πρόδρομο ανεξαρτητοποίησης τους ως κρατικής οντότητας για να μην πω και τουρκοποίηση της υπόλοιπης Κύπρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου